bcaa

Bästa aminosyrorna

Fråga: Vilken är den bästa produkten med aminosyror?

Detta är en fråga som kan ha olika svar. Först och främst måste man ha klart för sig vad aminosyror är för något. Aminosyror är de byggstenar som formar olika proteiner. Ett vanligt proteinpulver, oavsett det består av vassle, kasein (mjölkprotein), sojaprotein eller äggprotein, eller blandningar av dessa, innehåller alla essentiella och icke-essentiella aminosyror.

När man i träningssammanhang talar om aminosyraprodukter är det dock de olika blandningar av aminosyror som går under namnet BCAA och EAA som avses. BCAA (branched-chain amino acid, eller grenade aminosyror på svenska) består av tre olika aminosyror, nämligen leucin, isoleucin och valin. Dessa aminosyror är de som har störst betydelse för proteinsyntesen – det vill säga den process i vilken cellerna omvandlar aminosyror till proteiner. Ett kosttillskott med EAA (essential amino acids, eller essentiella aminosyror) omfattar alla de åtta essentiella aminosyrorna, det vill säga de som kroppen inte kan tillverka på egen hand.

Star Nutrition Anabolic BCAA

bcaaAnabolic BCAA innehåller en väl avvägd blandning av de tre grenade aminosyrorna leucin, isoleucin och valin. Dessutom är produkten berikad med bromelain (enzymer) och vitamin B6 för ett bättre upptag i kroppen och en bättre effekt. Med denna produkt får man en hög nivå av fria aminosyror i blodet. Detta gör att man förhindrar muskelnedbrytning under träning samt att proteinsyntesen i muskelcellerna stimuleras. Med höga nivåer av fria aminosyror optimerar man sina träningsresultat.

Anabolic BCAA intas i form av kapslar.

Pris: 269 kr/180 kapslar

Läs mer och beställ >>

Sci-MX Amino-Fusion

aminosyrorAmino-Fusion är en produkt som består av alla de essentiella aminosyrorna (EAA). Det innebär att produkten även innehåller de tre grenade aminosyrorna (BCAA). I Amino-Fusion är fördelningen av de olika aminosyrorna anpassad så att kroppen ska få de bästa möjligheterna till muskeluppbyggnad och återhämtning. Produkten innehåller också vitamin B6 och niacin för ännu bättre effekt.

Amino-Fusion intas i tablettform.

Pris: 249 kr/200 kapslar

Läs mer och beställ >>

Fairing Essential Amino Rush

Amino rushEssential Amino Rush innehåller alla de essentiella aminosyrorna i väl avvägda nivåer. Tanken med att använda ett tillskott som innehåller EAA är att man inte ska behöva inta stora mängder proteinpulver före och efter träningen för att maximera proteinsyntesen. Med Essential Amino Rush räcker det att ta ungefär tio gram före samt efter träningen för att återhämtningen och muskeluppbyggnaden. Kombineras denna produkt med snabba kolhydrater efter träningen påskyndas återhämtningen ytterligare.

Smaker: Fantasy fruits, juicy lemon, melon.

Pris: 259 kr/500 gram

Läs mer och beställ >>

Sci-MX HMB 3000

HMB3000HMB är ett så kallat aminosyraderivat av aminosyran leucin. HMB används av hårt tränande individer för att skydda musklerna från nedbrytning under träningen. Ju bättre musklerna skyddas desto mindre tid krävs för återhämtning efter träning. Sci-MX HMB 3000 innehåller höga halter av HMB för mycket goda effekter på muskeluppbyggnaden.

Detta tillskott ska tas tre gånger per dag, i samband med måltid.

HMB 3000 intas i kapselform.

Pris: 299 kr/180 kapslar.

Läs mer och beställ >>

Twinlab Amino Fuel

bästa proteinpulvretTwinlab Amino Fuel är ett kosttillskott som innehåller alla aminosyror, såväl de essentiella som de icke-essentiella. Varför ska man då ta detta tillskott i stället för ett vanligt proteinpulver? Jo, aminosyrorna i Twinlab Amino Fuel är förspjälkade, i en optimal blandning av peptidbundna och fria aminosyror, vilket innebär att kroppen kan ta upp aminosyrorna snabbare än vad som är fallet om man exempelvis dricker en shake med vassleprotein. Dessutom innehåller produkten vitaminer och mineraler som hårt tränande individer ofta har brist på

Twinlab Amino Fuel finns i tablettform och i flytande form.

Pris: 289 kr/948 ml, 189 kr/150 tabletter.

Läs mer och beställ >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *