twinlab

Bästa gainern

Fråga: Vilken är den bästa gainern för viktökning?

Om man tränar mycket vet man att det är viktigt att få i sig näring så fort som möjligt efter träningspasset. Att sätta sig till ett dukat bord med mat, som innehåller såväl protein och kolhydrater som bra fetter samt vitaminer och mineraler från grönt och frukt, direkt efter det sista setet på gymmet vore naturligtvis optimalt, men det sällan detta är möjligt. Lyckligtvis finns det i dag en uppsjö av drickbara produkter som innehåller en väl avvägd blandning av proteiner och kolhydrater så att kroppen får snabb näring och kan sätta igång att reparera muskler och vävnader efter träningen. Dessa produkter, som går under namnet gainers, kan även tas som mellanmål om man  har svårt att gå upp i vikt

Det är inte helt enkelt att besvara frågan om vilken som är den bästa gainern, eftersom det finns många olika typer av gainers. Vissa gainers ska tas direkt efter träning. Andra gainers fungerar mer som måltidsersättare och/eller som extra mellanmål för personer som har svårt att öka i vikt. Vissa gainers är kompletterade med nyttiga fetter, extra tillskott av grenade aminosyror och olika former av kreatin. Proteininnehållet skiljer sig också mellan olika gainers. Här nedan listas fem gainers som har fått genomgående höga betyg av såväl styrketränande som atleter inom andra kraftsporter.

Nutrabolics Mass Fusion

bästa gainernMass Fusion är en gainer för som är lämplig för personer som har svårt att gå upp i vikt i allmänhet eller har hamnat på en viktplatå. En portion innehåller 950 kalorier. Genom att blanda pulvret med mjölk kan man öka kaloriintaget ännu mer. Mass Fusion är en komplett gainer, med komplexa kolhydrater, höga halter av BCAA och glutamin, en patenterad kreatinblandning med tre typer av kreatin för ett jämnt upptag samt tillskott av nyttiga fetter (CLA och MCT). Proteinet i produkten består av vassleproteinisolat för snabbt upptag samt kasein.

Smaker: Choklad, hallon, vanilj.
Jämförelsepris: 69 kr/kg*.
Betyg: 
Kommentar: Billig och bra, men smakar sämre än snittet.

Läs mer och beställ >>

 

Mutant Mass

gainerMutant Mass är en gainer både för personer som har svårt att gå upp i vikt och personer som snabbt vill öka i kvalitativ muskelmassa utan att lägga på sig onödigt fett. Varje portion à fyra skopor ger över 1000 kalorier. För snabb viktökning rekommenderar tillverkaren två portioner per dag, i tillägg till den ordinarie kosten. Mutant Mass innehåller proteiner från tre källor, nämligen mjölkprotein, vassle och ägg, för såväl ett snabbt upptag som en mer långverkande effekt. Totalt ger varje portion 52 gram portion med ett förhållande mellan kolhydrater och protein på 3:1. Mutant Mass innehåller även fibrer från vete och soja samt nyttiga fetter.

Smaker: Choklad, cookies & cream, strawberry banana, vanilj.
Jämförelsepris: 103 kr/kg*.
Betyg:
Kommentar: God smak och snabb viktuppgång.

Läs mer och beställ >>

 

Twinlab Gainers Fuel

twinlabTwinlab är en veteran när det handlar om kosttillskott för återhämtning och ökad prestationsförmåga. Produkter från Twinlab håller alltid högsta kvalitet, och Gainers Fuel är inget undantag. Gainers Fuel är en gainer som ska tas precis efter träningen. Produkten består nämligen av vassleprotein, som ger en snabb utsöndring av uppbyggande aminosyror, samt snabba kolhydrater, som ger en effektiv glykogeninlagring. De snabba kolhydraterna ger också ett insulinpåslag vilket gör att näringen transporteras snabbare genom blodbanorna till muskelcellerna.

Smaker: Choklad, jordgubb, vanilj.
Jämförelsepris: 164 kr/kg*.
Betyg:
Kommentar: Världklass. God och bäst i klassen. Får trots priset 5/5 i betyg.

Läs mer och beställ >>

 

Fairing Recovery R2

Fairing Recovery R2 används med fördel som en återhämtningsdryck direkt efter träningen. Denna gainer innehåller en ny patenterad kolhydrat, Karbo-lyn, som har en molekylvikt som underlättar upptaget i magsäcken. Detta gör att kolhydraterna snabbt går ut till muskelcellerna för påfyllning av glukogennivåerna. Fairing Recovery R2 innehåller två olika proteinkällor, nämligen hydrolyserat vassleprotein samt mjölkprotein (kasein). Att proteinet är hydrolyserat betyder att det i hög grad består av fria aminosyror som snabbt kan tas upp som näring i musklerna. En portion ger 390 kalorier. Det är inte särskilt mycket för en gainer. Den som väger lite mer än genomsnittet, eller tränar riktigt hårt, kan behöva ta två portioner efter träningen.

Smaker: Choko twist, wild raspberry
Jämförelsepris: 177 kr/kg*.
Betyg:
Kommentar: Bra för återhämtning. Men varning för smaken Rasberry.

Läs mer och beställ >>

 

Star Nutrition Super Gainer Pro

super gainers proSuper Gainer Pro är en komplett gainer för kvalitativ viktökning. Med den patenterade kolhydraten vitargo, maltodextrin, snabbt vassleprotein, kreatin och tillsatta mineraler är Super Gainer Pro en perfekt återhämtningsdryck att inta precis efter träning. En sak som är lite speciell med Super Gainer Pro är den höga andelen protein, jämfört med andra gainers. Relationen mellan kolhydrater och protein är närmare 2:1, medan de flesta andra gainers ligger på ett ratio på ungefär 3:1. Om man vill minimera risken att gå upp i onödig fettvikt kan Super Gainer Pro alltså vara ett alternativ att kika på.

Smaker: Banan, jordgubb, choklad
Jämförelsepris: 137 kr/kg*.
Betyg:
Kommentar: Omåttligt populär och till ett bra pris!

Läs mer och beställ >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *