Creatine-Complete-Extreme-500-g_1e9t29d

Bästa kreatinet

Fråga: Vilket är det bästa kreatinet?

Kreatin är ett av de kosttillskott för ökad prestationsförmåga och uthållighet som är mest väldokumenterat i forskning och vetenskapliga undersökningar. Kreatin ökar musklernas explosivitet vid styrketräning och andra kraftsporter. Samtidigt binder kreatin vatten, vilket är fördelaktigt när det handlar om uthållighet och återhämtning. De flesta som använder kreatin upplever att kreatinet ger extra energi för ett eller ett par extra repetitioner i slutet av ett träningspass.

Kreatin intas i pulverform blandat med vätska eller som kapslar. Det har visat sig att kreatin med fördel intas tillsammans med snabba kolhydrater för snabbare inlagring i muskelcellerna. Det finns även några specifika ämnen som ger synergieffekter när de blandas med kreatin. Därför finns i dag ett stort antal produkter som kombinerar kreatin med andra prestationshöjande ämnen.

 

Star Nutrition Creatine Complete Extreme

Creatine Complete Extreme är en allt i ett-produkt som ska intas i två portioner per dag, en på morgonen och en precis innan träning. Produkten innehåller en lättlöslig form av kreatin, kreatinmalat, som snabbt transporteras vidare till muskelcellerna. För en ökad prestationsförmåga under träning är Creatine Complete Extreme kompletterad med taurin, som bland annat verkar uppiggande, Beta-alanin, som motverkar mjölksyra, samt grenade aminosyror i form av BCAA. Med högre halter av fria aminosyror i blodet minskar den katabola effekten som hård träning ger upphov till.

Smaker: Blue raspberry, apelsin, fruit punch.
Jämförelsepris: 400 kr/kg.
Betyg:
Kommentar: Populärt kreatin och alla verkar nöjda. 5 av 5 i betyg!

Läs mer och beställ >>

 

Vitargo Creatine

Vitargo Creatine är en produkt som kombinerar den patenterade kolhydratmolekylen vitargo med kreatinmonohydrat. Kreatinmonohydrat är en mikroniserad form av kreatin som är lättlöslig i vatten. Kolhydraten Vitargo är framställd av kornstärkelse och har stora fördelar över till exempel maltodextrin när det handlar om kolhydratupptag och transport av kreatin till muskelcellerna. Vitargo Creatine ska intas direkt efter träning för bästa effekt på återhämtning och muskeluppbyggnad. Vitargo Creatine fungerar lika bra för styrketränande personer som för personer som är aktiva inom explosiva idrotter såsom simning, ishockey och sprintlöpning.

Smak: Apelsin.
Jämförelsepris: 240 kr/kg.
Betyg:
Kommentar: Mycket bra kreatin som ger resultat och uthållighet. Bra pris dessutom.

Läs mer och beställ >>

 

Biotech Crea PUMP

kreatinCrea PUMP är en blandning av kreatin, kolhydrater, BCAA, glutamin och arginin. Produkten är till för den som vill ha ett jämnt flöde av kreatin till musklerna under hela dagen. CreaPUMP innehåller nämligen hela sju olika typer av kreatin. Kreatintyperna är både buffrade, det vill säga kopplade till ett annat ämne för att skydda kreatinet från magens sura miljö, och mikroniserade. För att de olika formerna av kreatin ska kunna transporteras till musklerna utan att förstöras på vägen innehåller Crea PUMP inte mindre än fem varianter av kolhydrater, alla med sina egna specifika egenskaper. Aminosyrorna i form av BCAA, glutamin och arginin hjälper kroppen att upprätthålla ett anabolt tillstånd efter träningen. Crea PUMP ska intas två gånger per dag. Genom att ta en portion på morgonen och en portion direkt efter träning kommer träningsresultaten inte låta vänta på sig.

Smaker: Citron, hallon.
Jämförelsepris: 219 kr/kg.
Betyg:
Kommentar:

Läs mer och beställ >>

 

Fairing Kreatin Citrate

fairing kreatinVissa idrottare och styrketränande upplever inte att prestationsförmågan och återhämtningsförmågan ökar vid intag av rent kreatin (kreatinmonohydrat). För dessa personer kan Kreatin Citrate från Fairing vara ett bra alternativ. Produkten är mycket mer stabil och lättlöslig än vanlig kreatinmonohydrat. Dessa egenskaper gör produkten lämplig även för den som upplever att det vanliga kreatinet kan ge upphov till orolig mage om det inte löses upp helt. Kreatin Citrate är direktverkande, vilket gör att man inte behöver en uppladdningsfas för att få full effekt av kreatinet. För bästa effekt bör Kreatin Citrate intas tillsammans med snabba kolhydrater.

Smak: Citron.
Jämförelsepris: 1060 kr/kg.
Betyg:
Kommentar: Väldigt bra. Men för dyrt.

Läs mer och beställ >>

 

Dalblads Kreatin

dalblads kreatinDenna produkt består av det finaste mikroniserade kreatinet som går att få tag på. Renhetsgraden är över 99,9 procent. Eftersom detta kreatin inte är buffrat eller bundet till något hjälpämne krävs en uppladdningsfas. Under fem dagar tar man då fem skopor (12,5 gram) två gånger dagligen, utblandat i vatten. Under den efterföljande underhållsfasen (mellan 6–8 veckor) tar man sedan en skopa (2,5 gram) två gånger om dagen. För att kroppen inte ska vänja sig vid kreatinintaget ska man sedan hålla upp i cirka en månad innan man börjar en ny uppladdningsfas.

Smaker: Naturell.
Jämförelsepris: 2039/kg.
Betyg:
Kommentar:Dyrt.

Läs mer och beställ >>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *