whey80

Bästa proteinpulvret

Fråga: Vilket är det bästa proteinpulvret?

Proteinpulver är oslagbart när man vill öka sitt intag av protein i syfte att påskynda återhämtningen och bygga fettfri muskelmassa. När man tränar hårt under en period kan det nämligen vara svårt att få i sig tillräckligt med protein från den vanliga maten.

Frågan om vilket som är det bästa proteinpulvret är dock inte helt lätt att besvara. Det finns nämligen mängder av proteinpulver, alla med sin egen specifika karaktär. Vissa proteinpulver består av endast vassleprotein, vilket ger ett snabbt upptag i kroppen, medan andra produkter innehåller en blandning av flera typer av protein. En annan faktor att ta med i bedömningen är givetvis hur välsmakande den färdiga drycken är.

Här presenterar vi fem proteinpulver som rankas högt av många hårt tränande, såväl vad gäller prisvärdhet och effekt som smak.

Star Nutrition Whey-80

Whey-80 är ett proteinpulver som består av vassleproteinkoncentrat. Proteinet är ultrafiltrerat och instantiserat, vilket gör det lättlösligt i både vatten och mjölk samtidigt som det tas upp snabbt av kroppen. Whey-80 är ett utmärkt proteinpulver att dricka under och efter träningen för optimal återhämtning och mycket goda träningsresultat. För den som tränar hårt och behöver mycket protein är Whey-80 ett mycket bra val. Whey-80 är nämligen ett av de billigaste proteinpulvren på marknaden. Dessutom finns detta proteinpulver i hela nio goda smaker.

Smaker: Banan, strawberry banana, choklad, hallon, jordgubb, mintchoklad, naturell, vanilj, vanilla pear.
Jämförelsepris: 116 kr/kg*.
Betyg:
Kommentar: 5 av 5 i betyg pga det låga priset i förhållande till kvalitén.

Läs mer och beställ >>

 

Dalblads Whey Class+

bästa proteinpulvretWhey Class+ är ett protein med mycket hög kvalitet som är specialanpassat för de som tränar hårt och bara nöjer sig med de bästa tillskotten. Genom att proteinet är ultrafiltrerat och mikroniserat får man ett mycket snabbt upptag i kroppen. Dessutom innebär den så kallade Cross Flow-mikroniseringen att produkten lämpar sig väl för den som är känslig mot laktos. Whey Class+ är alltså ett utmärkt proteinpulver att inta både strax innan, under samt direkt efter träningen. Eftersom produkten i princip är fri från fett och kolhydrater är den också ett utmärkt val för den som behöver fylla på med rent protein innan morgonpromenaden.

Smaker: Smultron/vanilj, bananchoklad, jordgubb, mintchoklad, naturell, pineapple-strawberry, päron-banan, vanilj, äpple-ananas, äpple/kanel.
Jämförelsepris: 239 kr/kg*.
Betyg:
Kommentar:Väldigt, väldigt bra, men tyvärr dyr. Känslig mot laktos? Då är denna perfekt.

Läs mer och beställ >>

 

Fairing Sloow Protein

proteinFairings Sloow Protein är ett proteinpulver som består av två typer av kasein samt en liten del vassleprotein. Kasein, eller mjölkproteiner med ett annat namn, är en form av protein med ett långsamt upptag i kroppen. Ett sådant protein intas med fördel som mellanmål eller som sista mål innan man går och lägger sig. Med ett långsamt upptag kan man vara säker på att koncentrationen av aminosyror i blodet hålls på en hög nivå under flera timmar. Kaseinet ger också en skön mättnadskänsla under lång tid.

Smaker: Choklad, vanilla ice cream.
Jämförelsepris: 265 kr/kg*.
Betyg:
Kommentar: Väldigt bra nattprotein.

Läs mer och beställ >>

 

SAN 100 % Pure Platinum Whey

wheySAN:s 100 % Pure Platinum Whey är ett proteinpulver med ett högt innehåll av både essentiella och icke-essentiella aminosyror. Med ett högt proteininnehåll per portion kan man påbörja återhämtningen och muskeluppbyggnaden bara minuter efter att man genomfört sitt sista set. Effekten av 100 % Pure Platinum Whey sitter även i upp till fyra timmar efter intaget. För den som vill undvika artificiella sötningsmedel är denna produkt ett bra val. Den är nämligen fri från både aspartam och acesulfam-K.

Smaker: Choklad, mintchoklad, cream wafer, vanilj.
Jämförelsepris: 173 kr/kg*.
Betyg:
Kommentar: Fri från sötningsmedel, perfekt kombo av aminosyror.

Läs mer och beställ >>

 

Dalblads Three In One

threeinoneDalblads Three In One är, precis som namnet antyder, ett protein som består av tre olika proteinkällor. Produkten består av vassleproteinisolat till 50 procent, äggprotein till 23 procent samt kalciumkaseinatisolat (mjölkprotein) till 25 procent. Dessutom är detta proteinpulver berikat med extra glutamin – en aminosyra som bland annat har en kraftfull effekt på proteinsyntesen. Med Dalblads Three In One får man fördelarna från tre olika proteinkällor, allt i samma produkt. Detta proteinpulver kan intas vid träning, som mellanmål eller som nattprotein.

Smaker: Bananchoklad, choklad, jordgubb, vanilj.
Jämförelsepris: 309 kr/kg*.
Betyg:
Kommentar: Fruktansvärt dyrt, men bra. Endast för dig med stor plånbok.

Läs mer och beställ >>

 

* = Jämförelsepris vid köp av storpack.

One thought on “Bästa proteinpulvret”

  1. Håller med om att whey 80 är ett riktigt bra protein för pengarna. Den är hyffsat god men är minst lika bra som WNT whey protein som kommer 3 gånger mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *