Bra böcker om styrketräning

För uppnå så bra resultat som möjligt med sin träning är det viktigt att du har god förståelse i vad du gör och vad som händer med kroppen. Det är viktigt att veta hur man ska styrketräna men även varför du behöver vila musklerna och äta rätt. På internet finns det massor med bra sidor om men det kan vara skönt att information i bokform då det är lättare och mycket trevligare att hålla i  en bok.

Böcker om styrketräning

Här finns ett urval av bra och rekommenderade böcker. Skriv gärna en kommentar för att rekommendera fler böcker!


Maximal muskeltillväxt

Maximal muskeltillväxt sägs vara den ultimata boken om styrketräning. Den beskriver bland annat hur man ska äta, hur man lägger upp det bästa träningspasset och vilka övningar som fungerar bäst.

Boken är skriven av näringsfysiolog Fredrik Paulún och Kristian Berg. Fredrik skriver bra om näringsämnenas betydelse och vilka kosttillskott som fungerar medans Kristian behandlar ämnen om kroppens anatomi och tipsar om hur du förebygger och behandlar skador. Boken passar perfekt till nybörjare men även till de som har tränat ett tag.

button


MAQ – En träningsmodell för styrka, rörlighet, balans & kontroll

Träningsmodellen Muscle Action Quality (MAQ) är en modell där du maximerar din träning utan att skada dig.

MAQ-modellen som den kallas till vardags, har använts av elitidrottare i många år men passar lika bra för ungdomar och äldre, motionärer, korpidrottare och vanliga gymbesökare. Den beskriver hur du bygger upp styrka, rörlighet, balans och kontroll.

Boken riktar sig till alla som är intresserade av fysisk träning, såväl idrottare och motionärer som tränare och ledare. Författarna har hållit utbildningar i MAQ-modellen för sjukgymnaster, personliga tränare och idrottstränare sedan 2001.

MAQ


Allt om näringslära

Allt om näringslära är en bok för dig som intresserar dig om kroppen och vad näringen har för betydelse. Boken förklarar tydligt hur våra kroppar är uppbygda och vikten av att äta nyttigt och sunt. Du får en rejäl genomgång av hur olika näringsämnen som protein, fetter och kolhydrater används av kroppen.

Alla som styrketränar borde läsa allt om näringslära av Martin Brunnberg.

Allt om näringslära