bänkpress basövning

Fokusera på basövningar

bänkpress basövningNär du börjar med styrketräning kan det kännas som en djungel. Om du går på gym har du mängder av olika maskiner att välja mellan. Dessutom hittar du mängder av skivstänger och hantlar. Du kan uppleva att du inte riktigt vet var du ska börja. Även när du har tränat ett tag kan du känna att du fortfarande inte har riktig koll på vilka övningar som ger bäst resultat.

Vi har ett bra tips till dig: fokusera på basövningar!

En basövning är en övning som aktiverar många muskler. Typexempel på basövningar är bänkpress, marklyft och knäböj. I bänkpress aktiveras stora delar av överkroppen. I knäböj använder du nästan alla muskler i benen och bålen. I marklyft är det i stort sett bara axlar, bröst och armar som inte får en ordentlig genomkörare.

Basövningar är utmärkta för alla tränande personer. Att du aktiverar stora delar av kroppen i en enda övning är bara en av fördelarna. En annan fördel är att du genom att så många muskler aktiveras kan lyfta tungt. Ju tyngre du lyfter desto större påslag av uppbyggande hormoner får du. En ytterligare fördel är att du får en balanserad och funktionell träning som gör att du motverkar obalanser mellan kroppens muskler.

Om du är osäker på hur du utför någon av de tre vanligaste basövningarna rekommenderas att du tar hjälp av en personlig tränare eller en utbildad styrketräningsinstruktör. Det är nämligen viktigt att du har rätt teknik när du utför basövningarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *