Gå upp i vikt med kosttillskott

gå upp i viktVad som anses attraktivt är ofta något som skiljer sig åt mellan olika kulturer, och olika tidsepoker. Under medeltiden förknippades till exempel övervikt med framgång: man hade råd att äta mycket mat, och behövde inte arbeta så hårt att man gick ner i vikt. Än idag finns detta ideal kvar i många länder runt om i världen.

I vår del av världen anses dock ofta övervikt vara något negativt. Olika skönhets- och modeideal har fått oss att vilja bli slanka, och en smal kropp anses ofta attraktiv. Av just den anledningen finns det en stor grupp människor som har glömts bort bland fettförbränningspreparat och viktväktarkurer, och det är alla som faktiskt vill gå upp i vikt.

Vi måste börja med att konstatera att kosttillskott för viktökning är något som ska användas med både försiktighet och förstånd. Övervikt och fetma är ohälsosamt, och inget att sträva efter. Däremot är dessa kosttillskott utmärkta för den som idag är smal och slank, men vill nå en normalvikt antingen genom att bygga muskler eller helt enkelt bara få lite kurvor.

Vi människor är ju som bekant olika, och våra kroppar fungerar inte alltid på precis samma sätt. Majoriteten av de som är smala och känner att de inte kan gå upp i vikt, brottas ofta mot en hög förbränning och ämnesomsättning. De är helt enkelt inte programmerade att gå upp särskilt mycket i vikt. Ofta kan man i den situationen också känna att det är svårt att få i sig tillräckliga mängder mat för att gå upp i vikt, kroppen säger stopp med signaler som mättnad och illamående.

Det enda sättet att då uppnå en framgångsrik viktökning är att lura kroppen, och det är där kosttillskott för viktökning kommer in i bilden. Dessa kosttillskott innehåll nämligen höga mängder energi och kalorier trots att de ger en relativt liten mättnadskänsla. Man får helt enkelt i sig mer näring från samma mängd mat eller dryck.

Viktökningstillskott består ofta av pulver som blandas ut med mjölk eller vatten i en shaker. Det är en vanlig missuppfattning att dessa smakar äckligt och kemiskt. För tio eller till och med fem år sedan var detta ofta fallet, men idag har man blivit så skicklig att dessa hälsosamma energibomber ofta mest smakar som en milkshake. För den som ändå inte tycker om idén att dricka sig till en hälsosam vikt, finns det förstås andra alternativ.

Gainer

viktökning

Produkt: Star Nutrition Super gainer pro

För effektiv viktökning använder dock många just pulverprodukter i olika former. Den mest effektiva och skonsamma av dessa är förmodligen gainer. Gainer är ett samlingsnamn för alla produkter som innehåller en näringsrik blandning av kolhydrater och protein – en vanlig portion kan motsvara en stor tallrik med till exempel kycklingpasta! Gainer finns i alla välsorterade gymbutiker på nätet, se exempelvis Svenskt Kosttillskott, Gymgiganten och Gymgrossisten.

Effekt:

Läs mer och beställ

Protein

Produkt: Star Nutrition Whey-100

proteinFör dig som satsar på att träna upp din vikt rekommenderas också kosttillskott för viktökning, som har en hög proteinhalt. Detta eftersom kroppens muskler är i ständigt behov av protein för att inte gå in i ett katabolt (muskelnedbrytande) tillstånd. Om du är seriös med din träning bör du definitivt överväga ett proteintillskott i din diet för att säkerställa maximal viktökning. Proteinrika kosttillskott finner du till exempel här.

Effekt:

Läs mer och beställ

Bars

viktökning med swebar

Produkt: Swe-Bar

Ett av dessa är så kallade bars. I brist på ett bra svenskt ord är dessa helt enkelt nyttiga chokladkakor. De smakar ofta mycket gott, ungefär som godis, men består till skillnad från chokladkakan av stora mängder protein och nyttig näring. Det hjälper till att bygga upp musklerna efter träning, och om man äter en bar mellan varje huvudmål får man på ett enkelt sätt i sig fler kalorier under dagen. En bra bar som säljs både hos Gymgrossisten och Gymgiganten är SWE BAR. Genom att äta tre sådana dagligen mellan måltiderna, kan man faktiskt öka sitt normala kaloriupptag med nästan en tredjedel. De kommer också i många olika smaker, vilket gör det svårt att tröttna.

Effekt:

Läs mer och beställ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *