träningsprogram

Gör dina egna styrketräningsprogram

träningsprogramDu som är intresserad av styrketräning suger säkert i dig allt du kan hitta om olika träningsprogram, övningar och kostråd. Det är säkert därför du har navigerat in på Styrketräning.net! Du ska dock alltid komma ihåg att det inte finns någon färdig mall för hur du blir starkare och större. Alla är vi olika individer. Vi svarar olika på olika träningsprogram och övningar. Dessutom har vi olika förutsättningar från födseln. Om du följer ett träningsprogram som en framgångsrik kroppsbyggare eller styrkelyftare använder betyder inte det automatiskt att du får bra resultat av din träning.

Eftersom din kropp är unik behöver du ett unikt träningsprogram. Du kan med fördel vända dig till en personlig tränare och berätta vad du vill ha ut av din träning. Den personliga tränaren kan då skräddarsy ett styrketräningsprogram för dig. Om du inte känner att du vill lägga en slant på att träffa en personlig tränare, eller helt enkelt inte har råd, kan du komponera dina egna styrketräningsprogram.

För att kunna skapa ett eget styrketräningsprogram genom vilket du siktar på ett specifikt resultat bör du ha viss erfarenhet av styrketräning och ha noterat hur din kropp svarar mot olika träningsmängder och olika intensiteter. Först då har du verktygen för att lyckas. Kom också ihåg att kroppen är en mästare på att anpassa sig. Använd periodiseringar och byt ut övningar då och då för att ge kroppen en anledning till att bli starkare och större.

One thought on “Gör dina egna styrketräningsprogram”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *