gym hemma

Hemmagym

gym hemmaDet finns många fördelar med att investera i ett hemmagym så att du kan sköta styrketräningen i hemmet.

En av de största anledningar är självfallet att du kan träna när du har tid och lust. Du sparar tid, och förmodligen också pengar i längden eftersom det kan vara ganska kostsamt att ha ett årskort på gym. Dessutom så är det inte alla som har omedelbar tillgång till gym, pendlingskostnader kan tillkomma. Innan du köper ditt hemmagym så bör du försäkra dig om att du verkligen har plats för gymmet. Kolla upp hur stor plats maskinerna tar och om det finns möjlighet att förvara dem någonstans när de inte används. Se också till att du köper kvalitativa grejer när du skaffar ett hemmagym. Din träning ska kunna utföras lika effektivt som på gymmet.

Undvik så kallade multigymmaskiner, de är oftast av undermålig kvalité. Istället kan du börja med att bygga upp ditt hemmagym med en bänkpress, hantlar, skivstång och vikter. Detta räcker för att kunna köra igenom hela kroppen ordentligt. Eventuellt kan du komplettera med en roddmaskin senare. Skivstången och hantlarna ska vara påbyggningsbara (alltså lösa vikter) så att du enkelt kan öka belastningen efterhand som du blir starkare.

Kostnaderna för ett hemmagym varierar avsevärt. Ägna därför lite tid till att studera utbudet på marknaden; du har möjlighet att spara mycket pengar. Många begagnade hemmagym säljs genom auktioner på nätet, exempelvis blocket.se eller tradera.se . Där kan du hitta bra begagnade gym för en billig penning. Om du vill ha ett helt nytt hemmagym så får du räkna med högre kostnader. Det kan röra sig om en kostnad från 3000 kr och uppåt, lite beroende på vad du väljer för utrustning och hur mycket frivikter du vill ha. Tänk på att du inte behöver skaffa alla vikter på en gång utan att du kan komplettera efterhand som behov uppstår.

Letar du efter ett ritkigt bra hemmagym?

Hitta det bästa hemmagymmet här >>

 

One thought on “Hemmagym”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *