marklyft

Marklyft för rygg och baksida lår

marklyftHej !!

Jag är en gubbe (43 år) som har hittat tbx till mitt gamla intresse styrketräning. I min ungdom så tränade jag det som rent kompliment till min tävlingssport som var Karate. Innan jag hittade din blogg så hade jag tydligen lyckats snickra ihop ett identisskt träningprogram som det du anger i Axon 2.0 ( Grattis till mig =))
En sak som jag blir fundersam på är att du lägger raka marklyft i ryggträningen, men jag använt den för att träna baksida lår. Jag upplever att jag får ett hejdundrande drag i just baksida lår. Däremot har jag kört “vanlig” marklyft i början utav rygg, och många gånger slutat med ETT max lyft. Är det “fel” att träna bägge på olika pass, med tanke på risken av överträning ??

Måste tillägga att det du skriver om att med jämna mellanrum gå tbx till det du kallar Axon 1.0 var skönt att läsa. En sak jag kännt mig tvungen att göra med jämna mellanrum för att min gamla kropp inte ska kollapsa, men samtidigt kännts väldigt frustrerande. =(

Tacksam för svar // Lasse

Svar:

Nej det är korrekt att den primärt tar på baksida lår men jag lägger den ändå under ryggpasset =)

Published by

Martin Löwgren

Leg. Naprapat, Lic. Styrketräningsinstruktör, Lic. Personlig tränare, Lic. Massageterapeut, Kostrådgivare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *