träna greppstryka med den här

Öka din greppstyrka

träna greppstryka med den härOm du tränar mycket och gärna försöker öka din maxstyrka i tunga basövningar som exempelvis chins, marklyft och bänkpress har du förmodligen ibland märkt att den svagaste länken är greppstyrkan. Om du till exempel hänger i chinsräcket och har gjort ett antal strikta chins och sedan vill göra några extra mer eller mindre kompletta repetitioner, för att verkligen stressa musklerna maximalt, kan du uppleva att din greppstyrka inte är tillräcklig. Visserligen kan du använda hjälpmedel, såsom exempelvis dragremmar, men det skadar verkligen inte att träna upp greppstyrkan ändå. Hur gör du då enklast detta?

Först och främst är det viktigt att du känner till hur greppet fungerar. Det finns mängder av små muskler i händerna. Sedan beror greppstyrkan även på hur starka underarmar du har. Du måste alltså träna både händerna och underarmarna. För att träna händernas muskler kan två övningar rekommenderas. Börja med att vira en handduk kring ett chinsräcke så att räcket helt enkelt blir tjockare. Ta sedan ett fast grepp om handduken. Om du samtidigt vill träna rygg så kan du passa på att göra några chins. Annars ska du bara försöka hänga i räcket så länge som möjligt.

Nästa övning är kanske lite enklare. Du tar ett fast grepp om ett par riktigt tunga hantlar och sedan står du med hantlarna vid sidan om kroppen så länge du bara kan.

Hantelövningen tränar både händerna och underarmarna, men det kan vara klokt att göra en övning som är inriktad speciellt för ökad underarmstyrka. Greppa en stång med handflatorna uppåt. Sätt dig på en bänk och vila underarmarna mot underlaget. Curla sedan upp stången så långt du kan, så många repetitioner du orkar. Som med allt annat är det viktigt med progressionen. Öka antalet repetitioner eller vikten på stången i takt med att du blir starkare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *