Ont i axeln

Jag har fått diagnosen Impegiment,tror jag det heter. Har gått på sjukgymnastik. Blivit mycket bättre. Fast inte helt bra. Har fortfarande lite ont i vissa lägen,när jag lyfter armen. Jag har länge funderat på att börja styrketräna. Men nu vet jag inte om jag kan det längre. Eller kan det vara positivt med en viss styrketräning för axeln?

Svar:

Eftersom du har en axeldiagnos så är det din sjukgymnast som är ansvarig för denna, och avgör när och vilka övningar du ska göra.

Om sjukgymnastiken hjälpt dig så ska du fortsätta med det. Självklart kan styrketräning ha en positiv effekt på din axel, men som sagt, det är din sjukgymnast som behandlat dig som kan avgöra vilka övningar du skall välja.

Subacromiomiellt smärtsyndrom heter din diagnos på svenska om du är intresserad utav att läsa mer.

Published by

Martin Löwgren

Leg. Naprapat, Lic. Styrketräningsinstruktör, Lic. Personlig tränare, Lic. Massageterapeut, Kostrådgivare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *