vältränad med crossfit

Prova Crossfit om du vill bli mer vältränad

vältränad med crossfit Crossfit är en modern träningsform som får fler förespråkare för varje dag.

Spridningen av denna träningsform går mycket snabbt. Det är till och med så att även de mest konservativa träningstidningarna har nappat på den nya trenden. En anledning till populariteten är att Crossfit är en så varierad träningsform. Inget träningspass är det andra likt. En annan anledning är att Crossfit passar alla, ung som gammal, kvinna som man.

Just namnet indikerar mycket väl vad den här träningsformen handlar om. Tanken bakom träningsformen är att de som tränar Crossfit regelbundet ska bli mer vältränade och bättre rustade att klara av de flesta fysiska hinder och utmaningar i vardagen.

I Crossfit kombineras styrka, kondition och rörlighet. Det finns ett antal basövningar för styrka samt grundläggande principer för kondition som du ska följa. I grunden kan man säga att träningen är kort och intensiv. Du ska inte förvänta dig att du kan ta vilopauser på flera minuter när du har inlett ett Crossfitpass.

De flesta som tränar Crossfit följer något som kallas WOD (Workout of the Day). Det finns en mängd webbplatser på nätet, däribland faktiskt en hel del svenska, som publicerar egna WOD varje dag. Det börjar också komma fram fler och fler gym som specialiserar sig på Crossfit så att du kan prova på denna träningsform tillsammans med andra. Det kan vara klokt att besöka ett Crossfit-gym första gången du ger dig på en WOD, inte minst för att du kan behöva lite uppmuntran när pulsen rusar, tröjan är genomsur och du upptäcker bara kommit halvvägs genom passet.

crossfit tjej

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *